Perunka, ağrılarından İstanbul’da kurtuldu

Finlandiyalı öğretmen Sanna Perunka (36), 3 yıl önce spor yaparken düştü. Düşme sonrasında çok şiddetli ağrılar yaşayan Perunka, oturamaz ve çalışamaz hale geldi.

Omurgadan çıkan sinir ağının, leğen kemiği bölgesine giden en büyük dalı olan pudental sinir sıkışması, leğen kemiği bölgesindeki organlarda ve ulaştığı dokularda (kadında vajen, klitoris/erkekte testis torbası, penis ve uretra, anüs çevresi) ağrıyla kendini belli ediyordu.

Ancak ülkesinde, ağrıların nedeni uzun süre anlaşılamadı. Tedavi işe yaramayınca, Perunka, depresyona girdi. Perunka, benzer sıkıntılar yaşayan hastaların oluşturduğu internet siteleri üzerinden üroloji uzmanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru’na ulaştı. Prof. Dr. Erdoğdu, ameliyat yapmak üzere Finlandiya’ya gitmeyince, Perunka İstanbul’a geldi. Ortopedi uzmanı İlkka Tulikoura da izlemek için Perunka ile birlikte ameliyata girdi. Prof. Dr. Erdoğru ve Dr. Egemen Avcı’nın laparoskopik (kapalı) yöntemle Memorial Ataşehir Hastanesi’nde gerçekleştirdiği ameliyatta Finlandiyalı hastanın pudendal sinirini sıkıştıran kanal başarıyla genişletildi.

SHARE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Last articlers

Doktorunu Facebook’ta buldu

Eşini, işini kaybetti, yatalak oldu. Amerika’da başlayan kâbus, Türkiye’de son buldu Merdivenden düştükten sonra hayatı altüst olan Amerikalı Lisa Richter, yıllar süren yanlış tedavilerin ardından

DEVAMI »

First in the world

NEWS